Large box 04
La dolça i el Xarel·lo

Els vins i caves que millor mariden amb els productes de la terra són els autòctons, per això al Penedès tenim tanta predil·lecció pel xarel·lo, la varietat blanca que més ens singularitza: autòctona, de raïm mitjà, compacte i resistent, que produeix vins amb cos i estructura.

En aquesta Box et proposem un encadellat penedesenc entre els Xarel·los i els productes més cotitzats d'entre els elaboradors de dolços del Penedès: els carquinyolis de Sant Quintí, les catànies Cudié, els taps de marc de cava Simón Coll i la melmelada de préssec de l'Ordal de Les Filos. La dolça i el Xarel·lo és una aposta inqüestionable.

Preu
46,00 €

Preus enviament:


Provincia Nacional
7,20 € 11,10 €

Productes de la Box

  • Medium 150722 penedes box calblay 0045 1
    Producte
    Carquinyolis de Sant Quintí de Mediona

    Els carquinyolis formen part del receptari català des de fa més de 150 anys. Possiblement es tracta del producte local més disputat de tots els pobles dels Països Catalans. Però alerta, l'autèntic i inconfusible, el més gustós i cruixent s'ha fet sempre a Sant Quintí de Mediona.

    S'elaboren amb ous, llet, sucre, farina i ametlles, i la família Santacana hi afegeix el seu toc personal. A la massa que s'obté se li dóna una forma allargada i es forneja. El resultat és una pasta seca de textura dura i cruixent, i d'un gust dolç marcat per l'ametlla que li dóna un sabor únic. Els carquinyolis de Sant Quintí són els més famosos per la seva qualitat i gust inconfusible. Desafia els sentits amb aquesta delícia de la família Santacana, no te'n penediràs.

    Autor
    Santacana
  • Medium 150722 penedes box calblay 0010 1
    Producte
    Melmelada de pressec de vinya

    Sabies que al Penedès conreem fruita més enllà de l'omnipresent raïm?

    No és perquè sigui "el nostre", i tampoc volem exagerar, però segurament el prèssec d'Ordal és el més gustós que es conrea. Al món. Potser perquè és dels pocs cultivats en terra de secà, en les suaus temperatures del Penedès. 

    Melmelada artesana de préssec de l’Ordal de vinya dels fruiters de la finca familiar que fa més de 40 anys, cada estiu desprenen agradables aromes a fruita dolça. Elaborada artesanalment i amb ingredients naturals, recorda a la d’abans, las de les àvies: intens gust a fruita i textura espessa. Adequada tant per esmorzar amb torrada, aperitiu amb formatges, acompanyant una carn o bé per postres amb un gelat.

    Subirats es coneguda per les seves vinyes i per els “Préssecs de l’Ordal”, d’excel•lent gust intens i dolç gràcies a les característiques de la regió de cultiu de secà on no es reguen els camps, amb clima mediterrani de pluges irregulars i baixos rendiments de collita, fent que cada préssec sigui un èxtasi sensorial.

    Autor
    Les Filos

    Les Filos són dues germanes que van néixer i créixer al camp enmig de vinyes i presseguers. De ben petites, les vacances d’estiu les passaven divertint-se ajudant al pare amb alguna tasca relacionada amb la collita de préssecs, a la tarda a l’hort amb l’avi i al capvespre a la cuina preparant conserves amb l’àvia.

    Ara Les Filos han crescut, són mares i es troben en el millor moment tan personal com professional, i han emprès el seu propi projecte elaborant melmelades, conserves i d’altres productes a partir dels préssecs que el seu pare conrea amb tanta passió i dedicació a la finca pròpia de Lavern (Subirats) dins la província de Barcelona.

    Aquesta zona és molt valorada pels seus “Préssecs de l’Ordal”, d’excel•lent gust intens i dolç gràcies a les característiques de la regió de cultiu de secà on no es reguen els camps, amb clima mediterrani de pluges irregulars i baixos rendiments de collita, fent que cada préssec sigui un èxtasi sensorial.

  • Medium 150722 penedes box calblay 0053 2 1
    Producte
    Pardas Rupestris

    Tal com el seu nom indica, Rupestris és un vi primitiu, rústic i salvatge marcat per la força de la roca i la puresa de la terra. En predomina el Xarel·lo en un cupatge en el que també s'inclou Xarel·lo vermell, Macabeu i Malvasia. És un vi blanc elaborat tenint en compte criteris molt estrictes de qualitat, amb una lleugera criança en bótes de castanyer. 

    El Rupestris de Celler Pardas és d'aroma agradable, floral i amb notes de fruita i plantes. Té un subtil pinzellada d'amargor que el fa refrescant, i alhora és un vi de pas lleuger, sec i directe. 

    Si et proposes regalar-lo és un vi dels que et farà triomfar. 

    Autor
    Celler Pardas

    Apassionats, exigents, amb vocació i un enorme respecte per la naturalesa, així són Ramon Parera, enòleg, i Jordi Arnan, agrònom, els fundadors de Celler Pardas de Torrelavit (Alt Penedès). L'any 1996 van adquirir la finca de Can Comas, un terreny de 60 hectàrees de bosc Mediterrani i de conreu de cereal que incloïa una masia d’origen medieval i un celler en desús des de la Guerra Civil. El seu esperit emprenedor els va empènyer a reformular la finca i començar a elaborar els seus propis vins. Avui amb gairebé 20 anys d'experiència treballant amb passió, rigor i exigència, es pot dir que a Celler Pardas es troben en un dels millors moments, han aconseguit elaborar vins diferenciats, singulars, de molt caràcter i personalitat. 

  • Medium mro 2116 marc cava
    Producte
    Taps al Marc de Cava

    Simón Coll elabora una gamma molt variada de productes, i d'entre els més populars tenim els Taps al Marc de cava. Uns bombons de xocolata negra elaborada a partir de cacau de Ghana al 70 % i farcits d'una trufa exquisida al marc de cava. El marc de cava s'obté de la destil·lació i posterior envelliment de les mares i les brises del raïm utilitzades per l'elaboració del cava. El resultat és un bombó excepcional, amb caràcter i molt marcat per la cremositat i el torrat de la xocolata. Fresc i lleuger i caracteritzat per la seva forma de tap de cava. 

    Els Taps al Marc de cava són un producte exclusiu que només trobaràs a la mateixa botiga de Simón Coll o amb les Penedès Box, i que a més és un producte de temporada. Aprofita quan n'hi ha  i regala'ls!

    Autor
    Simón Coll

    Simón Coll és l'empresa xocolatera per excel·lència. La família Coll són mestres xocolaters des de 1840, molt abans que aparegués la primera ampolla de cava. 

    Després de sis generacions endolcint els paladars, aquesta empresa és de les poques que pot presumir  d'abastar tot el procés de fabricació de la xocolata, combinant el saber fer tradicional amb les últimes tecnologies de fabricació. A Simón Coll són elabordors d'una de les millors xocolates del món, i el seu secret rau en la matèria prima a partir de la qual treballen,  la procedència del gra de cacau, de Ghana i Equador i un torrefacció del cacau personal i distintiva.

  • Medium 150722 penedes box calblay 0070
    Producte
    Catànies 100

    Les catànies, un dels dolços més bons i típics del Penedès, són el producte estrella de Bombons Cudié. De fet, aquests vilafranquins en són els inventors i des de fa més de cinquanta anys guarden el secret de l'elaboració. La clau d'aquesta exquisidesa és una combinació de l'ametlla Marcona, la més apreciada del mercat, i la recepta secreta del praliné blanc de la família Cudié. De l'ametlla en sabem que és una varietat mediterrània de qualitat, rodona, plena, dolça i amb un lleuger punt d'amargor. I del praliné que està fet de fruits secs i que és el més irresistible que has pogut provar mai. Veritablement únic.

    Les catànies Cudié s'elaboren artesanalment en un obrador amb un procés acurat de torrefacció i caramel·lització de l'ametlla, es recobreixen amb el praliné blanc i es polvoritzen amb cacau. 

    No som exagerats si afirmem que  les catànies són el dolç més apreciat pels penedesencs de totes les edats. Són una fusió perfecta de xocolata i Mediterrani que no deixarà indiferent el teu paladar. 

    Autor
    Bombons Cudié

    A Bombons Cudié són coneguts per ser els inventors i un dels millors elaboradors de catànies del món, i des de 1946 guarda el secret de la recepta familiar que els distingeix. Els gairebé setanta anys d'experiència en el sector els ha servit per dissenyar un catàleg molt ric en bombons de xocolata. Arrelats a la seva filosofia de treball, basada en la tradició i compromesa amb la qualitat, la família Cudié ha creat productes gourmets per apassionats de la xocolata.