Large 0707
Pòker de Xarel.los

El Xarel·lo ha esdevingut en una reconciliació entre l'home i la terra. La darrera tendència dels elaboradors penedesencs és una aposta ferma per aquesta varietat estrella, el Xarel·lo, per ser la que millor s'adapta als nostres sòls. És una varietat blanca autòctona, resistent a la calor i molt versàtil que produeix vins amb cos i estructura, de bona acidesa i elevada graduació alcohòlica. 

El Xarel·lo ha aportat singularitat i prestigi als vins penedesencs. Una representació molt digna podrien ser aquests quatre productes estel·lars, el mestre i  els seus aprenents. Tot i que poden dir ben alt que ja són grans el Celler Pardas, Mas Candí i l'Enric Soler són els alumnes més avantatjats del primer Xarel·lo 100%, el Pairal de Can Ràfols del Caus i el seu precursor, en Carles Esteva.

Aquests quatre Xarel·los sobresurten amb llum pròpia i qualsevol xarel·lista sabrà apreciar-ne la qualitat. Pòker de Xarel·los serà el regal somiat per tots els amants del vi.

Preu
91,00 €

Preus enviament:


Provincia Nacional
10,00 € 14,00 €

Productes de la Box

 • Medium mro 1853 impro
  Producte
  Improvisació Xarel·lo

  Els vins d'Enric Soler són el reflex d'una vinya i d'una varietat. Improvisació és un vi blanc 100 % Xarel·lo provinent de la vinya dels Taus. Una part del seu vi ha fermentat en bótes de roure i l'altra en ous (dipòsits) de ciment. És d'un color daurat pàl·lid, brillant i net. En nas, d'explosió aromàtica, amb tocs especiats de fonoll i florals de ginesta, i de fruita blanca i cítrica. En boca, molt matisat per la fusta, però agradable i elegant. 

  Improvisació no és segurament el nom més adequat ja que aquest vi no és fruit de l'atzar sinó d'un treball rigorós i minuciós. Aquest és, sense dubtes, un Xarel·lo de capçalera excel·lent. Sempre serà un gran encert tastar-lo. 

  Autor
  Enric Soler

  Enric Soler, millor sommelier d'Espanya l'any 1997, va decidir deixar la seva tasca de suggerir vins per a elaborar-ne els seus propis. Amb Can Raspallet, una masia típica catalana de finals de segle XIX, i la vinya dels Taus de menys d'una hectàrea, que havia estat arrencada durant la Guerra Civil per formar part d'un camp de l'aviació republicana, va iniciar un projecte nou amb el convenciment que els monovarietals de Xarel·lo poden ser grans vins. Treballa la terra d'acord a principis de biodinàmica i segueix una enologia molt respectuosa i amb la mínima intervenció. 

 • Medium mro 1832 qx
  Producte
  Mas Candí QX (Quatre Xarel·los)

  Mas Candí QX (Quatre Xarel·los) és un cupatge de quatre Xarel·los provinents de quatre vinyes velles diferents i que ha fermentat i criat en quatre tipus de bótes diferents. El Xarel·lo és una varietat forta i resistent als canvis climàtics que es cultiva al Penedès des de fa molts anys, i és la màxima expressió dels terrers de Mas Candí. La fermentació i criança en quatre tipus de bótes proporciona  a aquest vi característiques diverses: la de castanyer, subtilesa i conservació de la fruita, la d'acàcia, frescor cítrica, la de roure francès, el toc especiat, i la de roure americà, maduresa i untuositat. El resultat és un vi de color groc palla, amb aroma complex de pinya, plàtan, brioix i torrats. Melós en boca, de bona acidesa i llarg post-gust. 

  El QX és en el seu conjunt és un vi molt complex que manifesta superbament la qualitat varietal. És un dels millors Xarel·los que s'elaboren a la DO Penedès, i te'l recomanem si t'atreveixes a aventurar-te en la grandesa del Xarel·lo. 

  Autor
  Mas Candí

  L'emergència del celler Mas Candí és l'exemple del Penedès més entusiasta i emprenedor. 

  Mas Candí és la unió de quatre joves agricultors i viticultors amb molta il·lusió per elaborar nous vins a partir de les vinyes que durant generacions havien treballat les seves famílies, a les Gunyoles, Font-Rubí, el Pla del Penedès i Subirats. La seva filosofia es basa en el respecte pel raïm i la vinya, i la sensibilitat per l'entorn. Els seus vins i caves són un reflex de la personalitat del terrer, i una clara aposta pel Xarel·lo com a varietat pròpia de la terra.

 • Medium mro 1840 pardas
  Producte
  Xarel·lo Pardas 2011

  El Xarel·lo és la varietat de moda a Catalunya i un símbol del Penedès. A Pardas s'autodefineixen com a "xarel·listes", confien en el Xarel·lo per tradició i per la capacitat que els ofereix d'esprémer el seu terrer. El més emblemàtic dels vins de  és el Pardas Xarel·lo, un clar reflex del seu terrer i la seva manera d'entendre la viticultura i l'elaboració del vi. Elaborat exclusivament amb Xarel·lo de vinyes velles, plantades l'any 1979, i fermentat en bótes de roure durant 6 mesos. Un vi blanc intens aromàticament, amb romaní, fonoll, cítrics i fruites exòtiques, i en boca voluminós i de llargada, molt mineral. És un Xarel·lo d'acidesa persistent i amb aquell lleu amargor final tan habitual en els Xarel·los. 

  El Pardas Xarel·lo és un vi fascinant, si ens vols fer cas no te'l perdis. 

  Autor
  Celler Pardas

  Apassionats, exigents, amb vocació i un enorme respecte per la naturalesa, així són Ramon Parera, enòleg, i Jordi Arnan, agrònom, els fundadors de Celler Pardas de Torrelavit (Alt Penedès). L'any 1996 van adquirir la finca de Can Comas, un terreny de 60 hectàrees de bosc Mediterrani i de conreu de cereal que incloïa una masia d’origen medieval i un celler en desús des de la Guerra Civil. El seu esperit emprenedor els va empènyer a reformular la finca i començar a elaborar els seus propis vins. Avui amb gairebé 20 anys d'experiència treballant amb passió, rigor i exigència, es pot dir que a Celler Pardas es troben en un dels millors moments, han aconseguit elaborar vins diferenciats, singulars, de molt caràcter i personalitat. 

 • Medium mro 1846xarello 2
  Producte
  Xarel·lo Pairal 2008

  Els vins Can Ràfols dels Caus són l'expressió d'un raïm, una vinya, una anyada i una manera determinada d'elaborar. El Xarel·lo Pairal és un dels seus vins icona, i el primer d'una nova fornada d'elaboradors que aposten pel Xarel·lo. Aquest vi és el reflex d'un any de climatologia complicada i la manifestació d'una vinya vella, la del Cirerer, amb ceps de gairebé 70 anys. Un monovarietal collit molt madur i envellit en bótes noves de castanyer. És lleugerament aromàtic, amb notes de cel·lulosa i torrats. Un vi d'estil clàssic, on es nota el pas dels anys però conservant l'acidesa.

  T'atreveixes amb un vi diferent?

  Autor
  Can Rafols dels Caus

  A Can Ràfols dels Caus tot comença l'any 1979 a Avinyonet del Penedès, quan Carlos Esteva decideix mudar-se a la masia del seu avi, rehabilitar-la i regenerar l'explotació de les seves vinyes amb noves varietats i nous mètodes de cultiu. D'aleshores ençà, Carlos Esteva ha estat un referent en la recerca de la qualitat i la singularitat vinícola i un mestre per a molts joves viticultors. La seva filosofia està centrada en buscar l'equilibri entre el raïm i la vinya en consonància amb un procés de producció idoni. 

  La seva tenacitat i inquietuds l'han portat a elaborar vins singulars per a un públic exigent. Vins de repòs i llargues criances complexos i plens de matisos. Els seus vins blancs han estat reconeguts  internacionalment per la gran qualitat.